Tipuri de lifting facial

https://legacy-med.ro/wp-content/uploads/2022/10/Estetica-dupa-perioada-pandemiei.jpg
Tipuri de lifting facial

Care este procedura care ți se potrivește?

Odată cu trecerea anilor, la nivelul feței se produc multe schimbări, cum ar fi apariția ridurilor sau pierderea volumelor faciale. Aceste modificări se datorează uneori vârstei, dar pot apărea și din cauza factorilor genetici, în cazul unora dintre pacienți. Din acest motiv, tehnicile de lifting facial sunt numeroase, astfel încât să fie potrivite fiecărui pacient în parte, în funcție de nevoile lui. Pentru a afla mai multe informații și totodată pentru a descoperi ce tip de lifting ți se potrivește, în acest articol vom detalia fiecare procedură și tehnică în parte.

Care sunt tehnicile de lifting facial?

„Care sunt diferențele în tehnicile de lifting facial?” este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le întâlnim în rândul pacientelor care vin la o consultație și sunt decise să apeleze la această procedură. Ei bine, răspunsul la această întrebare depinde. Tipul intervenției este decis de medic, alături de pacient, în funcție de tipul de piele, vârsta, factorii genetici și așteptările acestuia din urmă. Ca atare, tehnicile de lifting facial potrivit fiecărei persoane variază.

De exemplu, dacă pacienta are o piele uscată, cu un aspect tern, sunt de preferat tehnicile care hidratează pielea și ajută la creșterea elasticității. În acest fel, uscăciunea pielii poate fi eliminată, iar tenul va căpăta un aspect întinerit și fresh. Pe de altă parte, dacă pacienta are o piele mai grasă, cu exces de sebum, sunt de preferat tehnicile care ajută pielea să obțină un aspect mai ferm și mat.

Dacă tehnicile de lifting facial sunt aplicate fără a fi atent la diferențele și nevoile pacientului, rezultatul obținut în urma procedurii nu va fi unul optim.

Există multe tehnici de lifting facial cunoscute și practicate în întreaga lume. Aceste tehnici de lifting facial sunt împărțite în 7 tipuri: SMAS Facelift, Ponytail lifting, Lifting Facial Endoscopic (fără cicatrici), Deep Plane lifting, Scarless Facelift și S-lift.

Liftingul SMAS

Liftingul facial SMAS, cunoscut și sub denumirea de Lifting facial al sistemului musculoaponevrotic superficial, este o tehnică care se realizează frecvent în zilele noastre. Această tehnică vizează mușchii și țesuturile SMAS de la nivelul feței și este efectuată pentru a corecta „lăsarea” feței și a conferi pielii un aspect mai tânăr. În această tehnică, se fac mai întâi mici incizii invazive, de la rădăcinile părului până la pliurile naturale din spatele urechilor. După aceste incizii, stratul SMAS de pe față este ridicat cu atenție și se concentrează asupra mușchilor de dedesubt. Ca urmare, cu această tehnică mușchii sunt reîntăriți, iar pielea devine întinsă și mai fermă, cu un aspect întinerit. Cel mai important în cazul liftingului SMAS este că tehnica este o presupune un proces de vindecare mai rapid decât în cadrul altor proceduri de lifting.

Ponytail Lifting

Procedura Ponytail lifting, care își ia numele de la aspectul oferit feței atunci când îți strângi părul într-o coadă de cal, în vârful capului, este o tehnică de lifting facială care a devenit foarte populară în 2024. Această tehnică este o procedură care vizează, în general, partea inferioară a feței și zona gâtului. Datorită acestei proceduri, pacienta obține un aspect întinerit, iar ridurile sunt estompate. În cazul liftingului Ponytail, inciziile se fac mai întâi de la linia părului înspre zona urechilor, astfel încât pacienta nu va rămâne cu cicatrici mari, vizibile. După efectuarea inciziilor, pielea este ridicată și obține un aspect fresh și ferm. Drept urmare, pacienta obține aspectul ridicat și lifted oferit în mod natural în momentul în care îți strângi părul într-o coadă, în vârful capului. Fiind o intervenție chirurgicală, există bineînțeles și o perioadă de recuperare, timp în care pacienta trebuie să respecte instrucțiunile primite de la medicul specialist, care a efectuat intervenția.

Scarless Facelift

Scarless Facelift sau liftingul fără cicatrici este una dintre cele mai frecvent aplicate tehnici de lifting facial, fiind o tehnică de lifting fără bisturiu. Deși această tehnică vizează toate zonele feței, ea poate fi aplicată și la etajul inferior al feței. Datorită tehnicii Scarless (fără cicatrici), pacienta va obține un aspect natural, și nu va fi expusă la cicatricile de incizie. În cazul acestei tehnici, medicul folosește fillere, fire sau tratamente laser, care au un efect natural și nu necesită perioadă de spitalizare, pacientul putând să-și reia activitatea la scurt timp de la realizarea procedurilor. Această tehnică este potrivită pentru pacienții care nu se confruntă cu riduri adânci sau țesut epitelial în exces.

Liftingul facial endoscopic

Liftingul facial endoscopic este o procedură de ultimă generație, utilizată frecvent în ultima perioadă. Această tehnică vizează, în general, linia gâtului, obrajilor și a maxilarului și este, de asemenea, ideală și pentru pacientele care se confruntă ridurile moderate și piele cu un aspect flasc, în aceste zone. Datorită acestei tehnici de lifting facial, pacienta va obține obraji mai plini, o piele întinsă în zona gâtului și o linie mandibulară foarte bine definită. În tehnica de lifting facial endoscopic, se fac mai întâi incizii minime de la linia părului până în spatele urechii, iar prin aceste incizii este introdusă o canulă cu o cameră video, numită endoscop. Datorită acestei camere, ridurile și țesuturile care se confruntă cu laxitate sunt mai clar observate și astfel medicul poate să intervină în zonele problematice. Cusăturile realizate după procedură nu sunt vizibile, ele continuă de la linia părului până la linia din spatele urechii. Deoarece procedura endoscopică de lifting facial vizează ridurile mai moderate, procesul de vindecare poate fi mai lung decât în cazul altor tehnici.

Deep Plane Facelift

Procedura de Deep Plane Facelift (lifting facial în plan profund) se numără printre procedurile frecvent aplicate în ceea ce privește intervențiile anti-aging. Este o tehnică aplicată în cazul pacientelor care se confruntă cu riduri profunde și aspect flasc al pielii. Din acest motiv, de obicei se realizează în stratul profund, în care se află straturile musculare și ligamentare. Cu tehnica de lifting Deep Plane, pacienta va obține un aspect întinerit, fresh, însă totodată natural. În timpul procedurii de lifting facial în plan profund, se face mai întâi o incizie din partea din față a urechii până la linia părului. Prin această incizie se coboară cel mai profund strat al pielii, stratul muscular și conjunctiv și se îndepărtează țesutul în exces. Această procedură are o perioadă de recuperare mai lungă în comparație cu alte tehnici de lifting facial, motivul principal pentru fiind că intervenția este mai complexă, incizia ajungând până în stratul muscular și conjunctiv, adică stratul profund.

Liftingul subperiostal

Liftingul facial subperiostal, cunoscut ca o procedură mai complexă, este o tehnică ideală de lifting facial pentru pacientele care se confruntă cu riduri adânci, statice și țesut cu un grad ridicat de laxitate. Această tehnică poate fi aplicată în general pe toate zonele feței și, în general, vizează țesuturile din zonele pomeților, frunte sau linia mandibulară. Această tehnică este ideală pentru îndepărtarea excesului cutanat și redarea volumelor faciale, pacienta obținând astfel un aspect întinerit și neted al feței. În această tehnică, inciziile sunt mai întâi făcute în jurul lobului urechii, paralel cu mușchii faciali – procedura se concentrează pe stratul de membrană numit periost, de pe oasele faciale, iar țesuturile sunt reîntinse și întărite, pentru un aspect fresh.

După terminarea procedurii, inciziile făcute în jurul lobului urechii sunt suturate în același mod și procedura este finalizată. Deoarece tehnica de lifting este una complexă, aceasta are un proces mai lung de vindecare, însă oferă soluții definitive și permanente pentru semnele avansate de îmbătrânire.

S-Lift

Tehnica de lifting facial S-lift  își ia numele de la faptul că se realizează în zone specice ale feței, aceste puncte formând un aspect asemănător cu litera „S”. Este o tehnică extrem de populară în ultima vreme, datorită rezultatele uimitoare pe care le oferă. Această procedură vizează în general pleoapele, liniile nazolabiale, zona inferioară a feței și a gâtului, dar și linia maxilarului. Cu procedura S-facelift, pacienta scapă de aspectul pleoapelor căzute, riduri și chiar zonele cu aspect de piele „lăsată” obținând un efect de ridicare, lifted, o linie mandibulară feminină și un aspect întinerit și ferm. În cazul tehnicii de lifting facial S-lift, se fac incizii de la linia maxilarului până la rădăcinile părului, iar procedura presupune întărirea țesuturilor și a mușchilor și eliminarea ridurilor și a țesutului în exces sau cu un aspect flasc. După intervenție, pacienta obține un aspect mai întinerit, natural. Liftingul facial S-lift este o procedură invazivă și presupune un proces de vindecare care variază de la persoană la persoană, în funcție de complexitatea și nevoile acesteia.

Care este tehnica de lifting potrivită pentru mine?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primit de la pacienții noștri. Ei bine răspunsul acestei întrebări îl poți afla în cadrul unei consultații, alături de medicul nostru specialist, pentru că tehnicile de lifting facial sunt alese în conformitate cu nevoile pacientului, în funcție de dorințele acestuia. În urma acestor examinări și analize, pacientului i se recomandă cea mai potrivită tehnică de lifting facial. Pe lângă analize și consultația medicală, în deciderea tehnicii potrivite sunt luate în considerare și vârsta și gradul nevoile pacientului.

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

LEGACY MED SRL
42631589 | J40/6376/2020
Strada Gheorghe Brătianu Nr. 8, București 011413

Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

LEGACY MED SRL
42631589 | J40/6376/2020
Strada Gheorghe Brătianu Nr. 8, București 011413

Utile
Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.