Ce este laserul CO2?
Laserul CO2 reprezintă o tehnlogie de ultimă oră, cu un sistem complex care oferă o varietate de forme de scanare, permițând acoperirea celor mai mici și dificile suprafețe ale pielii, fiind astfel posibile peste 3.000 de tipuri de scanări, în funcție de caracteristicile individuale ale pacientului și de zona tratată. Laserul are o mulțime de întrebuințări medicale, de la rejuvenarea facială, tratarea petelor pigmentare, a cicatricilor și a semnelor post-acenice, până la rejuvenarea vaginală.
Potențiali pacienți pentru tratamentul cu laser CO2:
Această procedură se adresează tuturor pacienților care se confruntă cu pete pigmentare, cicatrici, semne post-acneice sau celor ce își doresc un aspect îmbunătățit și întinerit al tenului ori își doresc tratarea unor afecțiuni ginecologice, prin rejuvenarea vaginală.
Cum se realizează tratamentul cu laser CO2?
Laserele CO2 emit un fascicul de lumină infraroșie, cu lungimea de undă specifică între 9,4 și 10,6 micrometri, având o utilizare amplă în medicină. Pe suprafața tratată cu laserul CO2, aproape 80% din tegument rămâne neafectat, ceea ce ajută procesul de vindecare și reduce riscul efectelor adverse nedorite.
Primul pas în cazul acestei proceduri este o consultație în care medicul observă statusul pielii pacientului și stabilește dacă procedura cu laser CO2 este indicată în cazul lui, iar dacă da, câte ședințe sunt necesare.
Următorul pas îl reprezintă intervenția propriu-zisă, care se poate realiza chiar și sub anestezie (cremă anestezică) ce are rolul de a diminua disconfortul pacientului pe toată durata tratamentului.
După încheirea procedurii, medicul îi va aplica pacientului o cremă calmantă și îl va informa cu privire la regulile ce trebuie respectate post-intervenție.
Rezultatul tratamentelor cu laser CO2
În cazul procedurilor cu laser CO2, rezultatele încep să fie vizibile încă de la prima ședință. Pacientul va observa îmbunătățirea aspectului pielii, o ușoară întinerire, iar în cazul celor ce se confruntă cu pete, semne sau cicatrici, o ușoară atenuare a acestora. Pentru un rezultat optim, recomandăm să se respecte cu strictețe atât numărul de ședințe recomandate, cât și regulile pre și post-intervenție.
Informații generale:
De foarte multe ori pacientele se tem de rezultate exagerate, care în loc să înfrumusețeze și armonizeze trăsăturile le înăspresc. La Legacy Med avem o echipă de medici specialiști, bine pregătiți, gata să îți ofere rezultatele optime, pe care le meriți.
Pentru mai multe informații post intervenție apasă aici
Ce tip de laser folosim?
În clinica Legacy Med ne mândrim cu unul dintre cele mai puternice aparate de pe piață, Fractional Laser CO2 Metal RF Tube ce este un laser cu o putere de 40W și capete disponibile pentru 7 scanarea și tratarea pielii.
Laserul utilizat în clinica noastră beneficiază de un sistem inteligent, care reduce disconfortul pacientului pe perioada intervenției și potențează rezultatele.
Cele 7 capete ale dispozitivului asigură eficacitate pe orice tip de piele, indiferent de sezon, fiind potrivite pentru tratarea multiplelor afecțiuni și totodată oferind o eficacitate sporită procedurii.
Timpul de efectuare al procedurii este scurt (în funcție de nevoile fiecărui pacient), iar rezultatele încep să fie vizibile încă după prima ședință.
Ce trebuie să faci înainte și după tratamentul cu Laser CO2?
- Evită expunerea la soare/solar cu aproximativ 3-5 zile înainte și după de procedură.
- Folosește cremă cu protecție solară 50+, pentru a evita petele solare sau sensibilizarea pielii.
- Consumă minim 2 litri de apă pentru a menține hidratarea optimă.
- Menține zona tratată curată (după tratament schimbă fața de pernă) și nu îți atinge, cu mâinile murdare, zona tratată.
Contraindicații – pacienți care nu pot apela la tratamentul cu laser CO2
- Evită tratamentul în primele 2 săptămâni după injectarea de toxina botulinică sau substanțe de umplere, lifting, tratamente chirurgicale recente
- Boli fotosensibile (ex. lupus eritematos)
- Expunerea recentă (în interval de 1 lună) la ultraviolete (soare, solar)
- Istoric pozitiv de alergie la anestezice topice sau injectabile
- Intervenții chirurgicale/laser recente sau peeling chimic mediu/profund (minim 1 lună)
- Urmarea unui tratament cu anticoagulanți (ex. Heparină), imunosupresive, antibiotice, chimioterapie, radioterapie sau cu isotretinoin (Roaccutane, Sotret sau Tretinoin, tetraciclina, Doxiciclină, antimalarice, contraceptive orale)
- Medicamente fotosensibilizante și/sau condimente ce pot provoca sensibilitate
- Intoleranță cunoscută la ingredientele active ale soluțiilor utilizate în timpul procedurii
- Dacă ai luat cu 6 luni înainte, medicamente de acnee
- Îți place să te expui la soare excesiv sau frecvent
- Expunerea constantă la soare
- Epilepsie
- Ești însărcinată, alăptezi sau ai născut în ultimele 6 luni.
Întrebări frecvente:
Tratamentul cu laser CO2 este o procedură dureroasă?
Nu, procedura de Laser CO2 nu este o procedură dureroasă, ea se poate realiza chiar și sub anestezie, în funcție de zona tratată. Trebuie să știi însă, că pe parcursul procedurii unii pacienți pot resimți un ușor disconfort (căldură) la nivelul zonei, însă aceasta nu va fi ceva extrem de deranjant sau dureros.
Cât de des ar trebui să fac acest tratament?
Ei bine, pentru că fiecare organism este diferit, răspunsul la această întrebare nu este același pentru fiecare. Specialiștii noștri, în urma unei consultații, vor recomanda numărul optim de ședințe (tratament laser CO2) fiecărui pacient, astfel încât acesta să se bucure de rezultatul optim.
Informații generale:
De foarte multe ori pacientele se tem de rezultate exagerate, care în loc să înfrumusețeze și să armonizeze trăsăturile le înăspresc. La Legacy Med avem o echipă de medici specialiști, bine pregătiți, gata să îți ofere rezultatele optime, pe care le meriți.
Pentru mai multe informații post intervenție apasă aici.