Tratament Microneedling si Radiofrecventa Fractionata

https://legacy-med.ro/wp-content/uploads/2023/10/rezultat-laser-co2.png

Laser fracționat cu microneedling

Tratamentul cu laser fracțional cu radiofrecvență este o metodă inovativă de rejuvenare a pielii, care are capacitatea de a trata multiple afecțiuni, cum ar fi cicatricile post acneice, porii dilatați sau ridurile superficiale. Procedura este rapidă, nedureroasă și extrem de eficientă.

Cum funcționează și cum se realizează laserul fracțional cu microneedling?

Laserul fracțional cu microneedling este o procedură non-dureroasă datorită aplicării unei creme anestezice. Procedura se realizează în mod minim invaziv și funcționează pe baza creării unor microcoloane prin mici înțepături, cu microace sterile. Undele de radiofrecvență sunt emise doar la nivelul vârfului microacelor, care ajung în derm (stratul mai profund al pielii) și au ca efect imediat stimularea regenerării pielii și totodată formarea de noi fibre de colagen. Fiind izolate, microacele acționează doar la nivelul epidermului (stratul superficial al pielii), astfel pielea tratată va obține un aspect întinerit, luminos și fresh, fără cicatrici sau pori dilatați.

Pacienții care pot apela la această procedură:

Procedura este indicată pentru pacienții de toate vârstele, care se confruntă cu un aspect inestetic al pielii, cum ar fi riduri fine, ten cu un aspect obosit, îmbătrânit, pete pigmentare sau post-acneice, țesut cu un aspect flasc.

https://legacy-med.ro/wp-content/uploads/2023/10/2023-sano-sano-beauty-pinxel-v-removebg-preview.png
https://legacy-med.ro/wp-content/uploads/2023/10/laser-CAPETE-1.jpg
https://legacy-med.ro/wp-content/uploads/2023/10/laser-fractional-.png

Beneficiile procedurii cu laser fracțional

 • Estomparea cicatricilor provocate de acnee, cauzate de arsuri, intervenții chirurgicale sau tratament cu laser;
 • Reducerea ridurilor din jurul buzelor, zona ochilor, gâtului (procedura îmbunătățește flexibilitatea și tonusul pielii);
 • Estomparea aspectului porilor dilatați;
 • Tratarea sau ameliorarea vergeturilor;
 • Lifting facial;
 • Tratarea pungilor de sub ochi sau a pleoapelor cu un aspect „căzut”.

Ce trebuie facut inainte de procedura?

 • Este necesară o consultație dermatologică în care se decide dacă procedura este utilă și dacă există contraindicații;
 • Trebuie să informați medicul dacă ați făcut și alte tratamente de întinerire. Procedura poate fi efectuată la persoanele care au făcut sau vor să facă și alte astfel de tratamente, însă există niște timpi/pași care trebuie urmați în funcție de procedurile făcute/dorite;
 •  Se decide necesitatea începerii unui tratament cu antibiotic sau antiviral (în funcție de istoricul fiecarei persoane în parte);
 • Persoana care va face tratamentul nu trebuie să fie bronzată sau să aibă în plan vacanțe însorite;
 • Barbații trebuie să își radă barba, dacă doresc tratamentul în zona cu păr a feței.

Tratamentul se poate amâna în următoarele situații:

 • 7 zile după injectarea cu toxina botulinică;
 •  3 săptămâni după injectarea cu acid hialuronic;
 •  2-3 săptămâni după procedura de laser nonablativ sau IPL;
 •  4-6 săptămâni după peeling chimic;
 •  10-12 săptămâni după procedura laser ablativă (ex. CO2, Erbium YAG);
 •  6 luni după oprirea tratamentului cu retinoid oral (isotretinoin- Roaccutane).

Recomandări post-procedură

Fiind o intervenție minim invazivă, după procedură pacientul poate pleca acasă și își poate relua activitățile cotidiene, însă, pentru a ne asigura de siguranța și eficacitatea procedurii, pacientul trebuie să respecte câteva reguli stricte.

În primul rând trebuie să știi că este perfect normal, ca după intervenție, pacientul să se confrunte cu roșeată și un aspect ușor inflamat, în special în zona în care au pătruns microacele. Roșeața și inflamația vor trece în următoarele zile post intervenție, așa că nu trebuie să îți faci griji, fiindcă ele vor putea fi cu ușurință estompate cu ajutorul produselor cosmetice (ATENȚIE! ACESTEA NU TREBUIESC APLICATE IMEDIAT DUPĂ PROCEDURĂ).

Pe lângă roșeață și inflamație este posibil ca, după procedură, pacientul să resimtă sensibilitate locală (la atingere), să se confrunte cu vânătăi sau ușoare pete pigmentare (mai ales dacă pacientul nu a respectat indicațiile post intervenție).

Respectarea regulilor post-procedură va conduce la cel mai frumos rezultat, în siguranță, pentru pacient. Printre acestea, trebuie să menționăm:

– Nu îți atinge pielea cu mâinile murdare, la scurt timp după procedură;

– Evită utilizarea produselor cosmetice imediat după injectare;

– Evită expunerea la soare în următoarele zile post-intervenție;

– Folosește o cremă cu SPF 50+ pentru a evita apariția petelor hiperpigmentare;

– Vino la toate tratamentele recomandate de medicul specialist, pentru a obține rezultate optime.

Întrebări frecvente:

Este dureros tratamentul cu laser fracțional cu radiofrecvență?

Nu, procedura nu este dureroasă, ea se poate realiza sub anestezie topică, așa că, dacă durerea este principalul factor care te împiedică să faci această procedură, nu te va durea. În funcție de gradul tău de sensibilitate, este posibil să simți, maxim, un disconfort.

Câte ședințe sunt necesare pentru un efect optim?

Ei bine, pentru că fiecare organism este diferiti și implicit nevoile pacientului sunt diferite, trebuie să știi că numărul ședințelor poate varia, însă rezultatele se vor vedea încă de la prima procedură.

Pentru ce este indicată terapia?

 • Îndepărtează cicatricile provocate de acnee, cauzate de arsuri, intervenții chirurgicale sau tratament cu laser, etc;
 • Întinerește pielea prin reducerea ridurilor din jurul buzelor, zona ochilor, gâtului, îmbunătățirea flexibilității și tonusului pielii, minimizarea porilor dilatați;
 • Lifting facial;
 • Ameliorează și tratează vergeturile;
 • Blefaroplastie nechirurgicală – tratează pungile și ridurile din zona ochilor.
https://legacy-med.ro/wp-content/uploads/2023/10/laser-microneedling-ZONE.jpg

Cât durează efectul?

Durata efectelor depinde de ce anume a fost tratat, dar și de stilul de viată. În cazul efectului de rejuvenare și a tratamentului ridurilor, efectele se mențin cam 1 an de zile (dacă stilul de viață este unul sănătos), în cazul cicatricilor, rezultatele sunt permanente, dacă nu se produc noi cicatrici.

În cât timp devin vizibile rezultatele unui tratament fracționat?

Rezultatele se observă încă de la prima ședință, pielea fiind mai fermă, uniformă și luminoasă. În cazul tratamentelor pe bază de laser, rezultatele finale apar după 3-6 luni, atunci când zona tratată este vindecată complet.
Numărul și perioada dintre ședințe diferă de la un pacient la altul, în funcție de zona tratată, de complexitatea procedurii (spre exemplu gradul de adâncime al ridurilor, profunzimea și dimensiunile unei cicatrici, mărimea unei pete etc.) și de obiectivele propuse. La tratamentele pe bază de radiofrecvență fracționată este, în general, nevoie de 3-5 ședințe, în timp ce pentru laserele fracționate poate fi suficientă și doar una singură sau maximum două.

Care sunt zonele ce pot fi tratate?

Zonele ce pot fi tratate cel mai frecvent sunt față, pleoapele și gâtul, dar pot fi tratate orice zone ale corpului.

Câte ședințe de microneedling cu radiofrecvență sunt necesare?

Deși chiar și după o singură ședință se pot observa rezultate vizibile, se recomandă minim 2 tratamente cu microneedling și radiofrecvență fracționată pentru a se atinge un rezultat excelent:
– un ten intins, cu efect de lifting;
– ridicarea zonelor laxe;
– ameliorarea cicatricilor și a ridurilor;
– îmbunătățirea aspectului general al tenului,

La ce interval de timp se face a doua ședință cu microneedling și radiofrecvență?

Pentru rezultate optime se recomandă repetarea tratamentului la 4-8 săptămâni distanță. În urma consultației inițiale medicul dermatolog va stabili, în funcție de problema tratată și severitatea ei, întreg protocolul de tratament.

Cui se adresează acest tratament?

Tratamentul cu microneedling și radiofrecvență se adresează oricărui tip de ten, chiar și celor sensibile.

Când se poate face acest tratament?

În orice sezon, respectând bineînțeles restricțiile privind expunerea la soare, puteți veni pentru a beneficia de efectele tratamentului cu microneedling și radiofrecvență.

Informații generale:

De foarte multe ori pacientele se tem de rezultate exagerate, care în loc să înfrumusețeze și armonizeze trăsăturile le înăspresc. La Legacy Med avem o echipă de medici specialiști, bine pregătiți, gata să îți ofere rezultatele optime, pe care le meriți.

Pentru mai multe informații post intervenție apasă aici.

rezultat-laser-rf
PREȚURI PROCEDURĂ AICI

Fa o programare acum!

  Despre noi

  In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

  LEGACY MED SRL
  42631589 | J40/6376/2020
  Strada Gheorghe Brătianu Nr. 8, București 011413

  Social media

  Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

  Despre noi

  In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

  LEGACY MED SRL
  42631589 | J40/6376/2020
  Strada Gheorghe Brătianu Nr. 8, București 011413

  Utile
  Social media

  Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

  Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.

  Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.