Ce sunt vergeturile
Vergeturile sunt striuri ale pielii, roz vineții sau alb sidefate, apar din cauza fragmentării țesutului elastic și a fibrelor de colagen din derm. Acestea reprezintă o lipsă de elasticitate a pielii, la forța care întinde pielea din interior sau exterior. Din punct de vedere al structurii cutanate, vergeturile sunt considerate o cicatrice dermică.
Deși apar adesea la femei, vergeturile sunt destul de comune și în cazul bărbaților.
Vergeturile apar cel mai frecvent la pubertate, în urma creșterii sau pierderii în greutate, în urma creșterii bruște în înălțime (asociată cu pubertatea), dar și în timpul sarcinii. În cazul femeilor însărcinate, cel puțin 50% dintre acestea dezvoltă vergeturi ca urmare a sarcinii.
Vergeturile pot fi prevenite?
Deși vergeturile pot crea un disconfort estetic pacienților, acestea nu afectează stilul de viață. Dar oare vergeturile pot fi prevenite? Ei bine, am putea spune că da, fiindcă un stil de viață sănătos și echilibrat, sportul și o dietă echilibrată pot preveni apariția acestora. Un alt factor foarte important este și hidratarea din exterior: folosirea unei creme hidratante, care să ofere un mai bun tonus pielii. Cu toate acestea, din nefericire, sunt momente în care nu putem să împiedicăm apariția vergeturilor, care pot apărea pe perioada sarcinii, în adolescență sau chiar pot fi genetice.
Cum tratăm vergeturile?
Dacă deja te confrunți cu vergeturi, atunci la Legacy Med avem o procedură nouă și eficientă, dedicat nevoilor tale: tratamentul cu laser fracțional cu radiofrecvență. Este o metodă inovativă de estompare a vergeturilor, dar și a cicatricilor, cu rezultate uimitoare. Procedura este rapidă, nedureroasă și extrem de eficientă.
Cum funcționează și cum se realizează tratamentul cu Laser CO2?
Tratamentul cu laserul CO2 este o procedură minim invazivă, care funcționează pe baza unui fascicul de lumină infraroșie, care odată aplicat la nivelul pielii reușește să regenereze pielea din interior. Acest lucru are ca rezultat o regenerare profundă a țesuturilor epidermei.
Pe suprafața tratată cu laserul CO2, aproape 80% din tegument rămâne neafectat, ceea ce ajută procesul de vindecare și reduce riscul efectelor adverse nedorite.
Primul pas în cazul acestei proceduri este o consultație în care medicul observă statusul pielii pacientului și stabilește dacă procedura cu laser CO2 este indicată în cazul lui, iar dacă da, câte ședințe sunt necesare.
Următorul pas îl reprezintă intervenția propriu-zisă, care se poate realiza chiar și sub anestezie (cremă anestezică) ce are rolul de a diminua disconfortul pacientului pe toată durata tratamentului.
După încheierea procedurii, medicul îi va aplica pacientului o cremă calmantă și îl va informa cu privire la regulile ce trebuie respectate post-intervenție.