Luni - Vineri10:00 - 20:00
Bucuresti, Romania
[email protected]
0799966698
0799966698

English

comunicate de presaDespre antreprenoriatul de succes cu Simona Chitac, fondatoarea Legacy Med, cel mai ambitios business din domeniul medicinei estetice - Legacy Med

November 17, 20200

După ce ultimii ani au însemnat pentru  Simona Chițac  lansarea în lumea succesului a clinicii medicale cunocute drept clinica vedetelor, tânăra afaceristă s-a decis: și-a deschis propria clinică de medicină estetică: Legacy Med. De-a lungul timpului, Simona Chițac, ieșeanca adoptată de Bucureșți, a jucat un rol important în consilierea mai multor investitori strategici din domeniul bancar, horeca sau pază și protecție, a cochetat și cu politica o perioada, dar anul acesta s-a decis să spargă bariera consultanței de afaceri și să își deschidă propriile afaceri. Hai să învățăm puțin din experiența de viață și în afaceri a antreprenoarei de succes, Simona Chițac.

Simona Chițac este o femeie plină de viață, care iubește oamenii frumoși și deștepți, care se bucură la o conversație bună într-un ambient plăcut. Este inovatoare și atentă la tot ce se întâmplă în jur, care muncește de când se știe peste 10 ore pe zi, cu multă pasiune și energie, indiferent de domeniul de activitate pe care îl atacă.

 • Cum ai descrie traseul tău profesional?

L-am pregătit din timp, reușind să fac două facultăți în paralel, Facultatea de Informatică și Facultatea de Științe Politice, urmând apoi și două masterate, la fel, în paralel, un masterat de comunicare politică la Școală Națională de Studii Politice și Administrative și un masterat în Relații Internaționale în cadrul Universitățîi Bucureșți. Apoi, având această baza solidă de informații, mi-a fost mult mai ușor în orice am întreprins. Dezvoltarea am cunoscut-o în propria mea agenție de consultanță și PR, unde am avut clienți importanți din domeniul bancar, securitate informatică, imobiliar, horeca, sport, muzică. Ulterior, la cererea familiei am vândut agenția și m-am concentrat pe dezvoltări imobiliare în partea de nord a capitalei. În 2017 am făcut o nouă schimbare în domeniul de activitate, încercând să înțeleg, să învăț și să dezvolt o afacere din domeniul medicinei estetice. Mi-a reușit și am rămas în prezent în sfera de activitate a medicinei. Pentru cineva care privește din afară, poate să spună că am avut un traseu destul de dispersat în multe arii, dar eu cred că de fapt logica dezvoltării și cunoașterii mai multor domenii de activitate mi-a adus o capacitate destul de rapidă de înțelegere și acțiune în prezent.

 • Care au fost cele mai importante decizii pe care a trebuit să le iei și care ți-au marcat cariera?

Schimbările domeniilor de activitate. Să știi când să pleci, când să vinzi, când să începi altceva.

 • Femeia își alege cariera sau invers?

Nu știu cum e la alte femei. Eu am ales întotdeauna.

 • Care sunt satisfacțiile profesionale pe care le ai în domeniul tău de activitate?

Enorme. Să fii femeie și să activezi în medicina estetică îți aduce satisfacții continue: eșți mereu în legătură cu noutățile industriei, cu un domeniu care fascinează și interesează orice femeie care își dorește să rămână cât mai mult timp plăcută ochiului, sănătoasă și frumoasă. Când am lansat Legacy Med, clinică medicală pe care o dețin, am dorit ca fiecare pacient care ne trece pragul să fie tratat exact în maniera în care mi-aș dori eu să fiu tratată, de la întâmpinare și până la calitatea serviciilor și a produselor folosite. Mulțumirile pacienților noștri și respectul colegilor de breaslă care m-au primit călduros în domeniul acesta de activitate sunt cele mai importante satisfacții.

 • Cât de greu îi este unei femei într-o lume plină de bărbați?

Nu prea fac eu dihotomia asta. În business lucrez cu creiere, nu cu bărbați sau femei. E greu să lucrezi cu oameni blocați în prejudecăți sau reguli absurde. Încerc să îi evit cât pot și să mă înconjur de oameni care gândesc orice în termeni de soluții și contra timp. Aceste două atribute fac diferența în orice domeniu.

 1. Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat, pe parcursul traseului tău profesional?

Decizia din acest an de a deschide clinica medicală. Nu îmi dau seama de amploarea provocării, încă sunt în vârtejul începutului. Dar știu că a fost o decizie foarte grea, pentru că nu a pornit dintr-un raționament sau calcul de afaceri, ci dintr-un impuls emoțional major. Iar acesta a trebuit ulterior temperat și modelat de calcule practice.

 1. Ce calitaţi crezi că admiră la tine, cei din proximitatea ta, cei care te cunosc și lucrează alături de tine?

Umanitate mea. Am o parte umană mult prea dezvoltată pentru un om de afaceri. Dar încerc să transform asta în avantaj competițional.

 • Poate o femeie să fie împlinită în toate aspectele vieții sau trebuie să aleagă între carieră și familie?

Eu nu am găsit echilibrul, decât temporar, atunci când mi-am dezvoltat cariera lângă persoanele cu care împărțeam viață personală. Probabil de aceea și aveam tendința să îmbin mereu relațiile personale cu cele de afaceri, pentru a nu fi nevoită să aleg între carieră și familie. Dar nici această nu a fost o soluție funcțională în totalitate. Probabil că trebuie să înveți să le prioritizezi, fără a te condamna prea mult dacă nu îți iese întotdeauna.

 • Ce lucruri contează cu adevărat în viaţă, din punctul tău de vedere?

Familia. Să îți construieșți o familie și un colț de liniște și Rai, acasă. Nimic altceva nu contează în aceeași măsură.

 • Ce crezi despre eșec sau nereușite?

Fac parte din viață. Importantă e viteză cu care te redresezi. Un prieten bun cu care jucăm șah în tinerețe mi-a spus: câștigă cel care își aliniază mai repede piesele pe tablă, cel care vede oportunitățile și le folosește primul. Am reținut asta, și de atunci, orice fac, știu că factorul timp poate face diferența.

 • Care sunt cele mai importante lecțîi pe care le-ai învățat din punct de vedere profesional sau care au contribuit la dezvoltarea ta personală?

Oamenii cu care lucrezi sunt cea mai importantă resursă, dar pentru asta îți trebuie abilități majore când îi alegi în echipa. Oamenii se pot schimba, în anturajul potrivit și cu lecțiile potrivite. Trebuie să vorbeșți cât mai puțin, să faci cât mai mult, să munceșți cât mai mult pe scopuri clare.

 • Ai avea vreun sfat pentru tinerele care visează să reușească în afaceri?

Totul pleacă de la o grilă clară de valori asumată din copilărie. Dacă n-ai educație, valori și capacitatea de a alege între bine și rău, în mod asumat, nu vei reuși nimic. Și dacă ai impresia că tu sau alții, au reușit, pe valori morale greșite, stai liniștit, se va nărui repede.

 • Povestește-ne puțin despre afacerea ta de suflet: Legacy Med.

Aș vorbi o viață despre Legacy Med, dar voi lasa prezentul și viitorul să vorbească despre asta. Ca femeie, trebuie să fii receptivă la tot ce ți se întâmplă și la tot ce îți oferă ceilalți, zi de zi. Faptele lor pot deveni … moștenirea ta. La mine așa a fost. Faptele cuiva drag au dat naștere la ambiția mea de a deschide Legacy Med. O clinică de estetică medicală, atât minim-invazivă, cât și chirurgicală. Sediul central este în Bucureșți, în Aviatorilor, dar am deschis și cabinete Legacy Med autorizate, în câteva orașe din țară. În ciuda pandemiei, am dezvoltat și o rețea bine pusă la punct de turism medical. Sunt paciente din toată Europa, românce sau nu, care vin în Bucureșți pentru intervenții estetice. Multe domenii de activitate sunt încă suspendate din cauza pandemiei și oamenii pot folosi foarte bine această pauză recuperându-se după intervențîi chirurgicale pe care doreau să și le facă de mult, dar nu aveau niciodată timp să stea acasă. De asemenea, am dezvoltat estetica dentară și chirurgia bariatrica, ambele fiind strâns legate de sănătatea și estetica unei persoane. Am inițiat invitații și către cei mai importanți chirurgi plasticieni din lume, din Brazilia și Columbia, care vor veni anul viitor în România să susțină o serie de prezentări și work-shop-uri despre transformări corporale sau faciale din medicină estetică de vârf. Conceptul de la care am pornit este decency in aesthetics și promovăm transformări care țin cont de moștenirea genetică a fiecărui pacient. Legacy este un cuvânt greu, care are semnificația moștenirii genetice a fiecărui pacient, dar și o semnficație simbolică, de suflet, pentru mine. Și voi duce această moștenire mai departe.

CityVisionMagazine

ana maria paduraru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

Link-uri utile
Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Copyright © 2020 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2020 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.

× WhatsApp