FAQ

Intrebari frecvente
Tu stii diferenta dintre botox si acid hyaluronic? De ce unele paciente cer botox in buze?

Cea mai frecventa greseala a pacientelor este atunci cand ni se cere sa le punem botox in buze. Nu am depistat inca de unde a inceput confuzia, dar botoxul este prescurtarea denumirii toxina botulinica, o substanta care are rolul de a inhiba/diminua activitatea muschilor din zona injectata, eliminand astfel posibilitatea formarii ridurilor. Nemaiputand face miscari faciale intense, pielea se relaxeaza si ridurile sunt astfel reduse corespunzator. Se recomanda executarea unor miscari precum mirare, incruntare, zambet larg pentru a depista punctele de injectare a botoxului. Exista si paciente care doresc frozen face, ceea ce inseamna o cantitate mai mare de toxina botulinica, fata de pacientele care doresc sa isi pastreze un aspect mai natural al expresiilor. Este o substanta al carui efect, odata instalat, trece doar in timp, accelerarea eliminarii efectului sau putand fi data doar de expunerea la temperaturi ridicate (de aceea, daca un pacient doreste eliminarea efectului botoxului injectat, se recomanda expunerea la soare, dusurile fierbinti, sauna etc.)

Acidul hyaluronic, in schimb, este o substanta de umplere, de volumizare, de remodelare a formelor si unghiurilor geometrice faciale. Ridurile pot fi umplute si cu acid hyaluronic, dar doar in cazurile in care acestea sunt suficient de adanci, cum este si cazul santurilor nazogeniene (ridurile de zambet din lateralele buzelor). De cele mai multe ori, cu acid hyaluronic se efectueaza volumizarea buzelor, reconturarea mandibulara, volumizarea pometilor, umplerea cearcanelor si, in general, procedurile ce presupun suprafete de umplere sau de crestere in volum. Cei care doresc sa isi scoata acidul hyaluronic injectat, pot solicita injectarea de hialuronidaza. Acidul nu este scos, este topit, zona injectata revenind la forma naturala. Hialuronidaza nu topeste decat acidul hyaluronic injectat, ea nu are efect asupra tesuturilor umane.

Bisturiu sau Seringa? Definitiv sau temporar? Exista o moda si in estetica?

Bineinteles ca femeile au rasuflat usurate in momentul in care au aparut injectarile cu acid hyaluronic si botox. Cui ii place sa fie taiata sau sa mascheze cicatrici inestetice ramase in urma procedurilor de infrumusetare chirurgicale? Exista un trend in medicina moderna de a promova proceduri minim-invazive, care sa ne agreseze cat mai putin corpul, de aceea daca o nemultumire poate fi rezolvata doar prin injectare, se va evita pe cat posibil bisturiul si rezultatele definitive pe care acesta le aduce. Doar in cazurile extreme, cand defectele ce se doresc a fi rezolvate sunt prea evidente si necesare a fi schimbari definitive, se recomanda interventiile chirurgicale cu efect ireversibil.

Exista multiple modalitati de a ingriji fata si corpul pe care medicii nostri le recomanda inainte de orice interventie minim invaziva sau chirurgicala. Totul trebuie facut cu grija fata de mostenirea pe care noi am primit-o, astfel incat frumusetea sa fie potentata cat mai mult timp. Spre exemplu, daca intervenim direct cu proceduri chirurgicale, este greu sa mai tratezi ulterior aceeasi problema prin injectare. De aceea, pasii sunt simpli: bisturiul trateaza doar ce injectia esueaza.

Cat ma tine? Daca imi injectez acid hyaluronic in buze, la cat timp trebuie sa ma injectez din nou?

Nu exista o regula si fiecare organism este diferit. Sunt persoane carora organismul le consuma acidul hyaluronic extrem de repede, sunt persoane carora 1 ml injectat in buze le poate rezista si 2 ani.

Ce este sigur este faptul ca rezistenta acidului hyaluronic creste proportional cu numarul de injectari a aceleiasi zone. Daca la prima injectare in buze acidul hyaluronic poate avea o remanenta de 2-4 luni, la a doua injectare deja remanenta creste de la 6-8 luni, urmand ca peste a 3-a injectare remanenta acidului hyaluronic sa creasca la peste 1 an de zile. Este important sa reinjectam zona inainte ca tot acidul hyaluronic sa se resoarba, pentru a putea construi treptat peste o baza de acid, o noua volumizare.

Remanenta acidului depinde foarte mult si de zona injectata: santurile nazogeniene, collier lines/ridurile orizontale de pe gat pot sa genereze o rezistenta a acidului si de minimum 1 an de zile inca de la prima injectare, mai ales daca se foloseste cantitatea necesara de acid. Similar, volumizarea pometilor sau reconturarea mandibulara, precum si corectiile cu acid hyaluronic din zona nasului, pot induce o rezistenta a acidului hyaluronic mult mai mare decat in cazul buzelor.

Este 1 ml suficient? Ce cantitati sunt recomandate pentru diverse proceduri? Din 3 ml imi pot face si reconturare mandibulara si buze si cercane?

Nu exista o regula generala sau o cantitate minima pentru fiecare procedura. Exista, in schimb, cantitatea potrivita pentru tine, pe care medicul, in urma unui consult, o poate indica. Daca pentru o persoana 4 ml de acid hyaluronic poate fi suficienta pentru reconturarea etajului inferior, pentru alta persoana aceasta cantitate poate fi insuficienta (mandibula, menton, buze). In ceea ce privește buzele, cele mai multe paciente, incep prin injectarea unui singur ml. Nimic gresit. Doar ca, uneori, 1 ml este insuficient si organismul nostru il poate consuma foarte repede la prima injectare. De cele mai multe ori, cantitatea potrivita pentru prima injectare in buze este de 1,5 ml astfel incat sa crestem si efectul si remanenta acidului introdus prin injectare. Ulterior, in functie de forma dorita pentru buze, se pot realiza injectari ulterioare cu mici cantitati, periodic. Dupa ce s-a obtinut forma dorita, este indicat sa se realizeze doar proceduri de mentinere si intretinere a rezultatului, uneori cantitati subunitare fiind suficiente. Cereti medicului nostru un plan de tratament complet, etapizat, pentru a stii exact ce cantitati, ce tipuri de substante si la ce interval vor trebui injectate pentru rezultatele optime.

Care este mai potrivit pentru tine? Implantul mamar rotund sau cel anatomic?

In ultimii ani, moda implantului mamar rotund a facut furori. Sanii rotunzi, apropiati, se vad perfect intr-un decolteu generos. Daca insa esti genul discret, prefer forma pe care deja o ai la sani si doresti doar o volumizare, alege implantul anatomic. Cu toate acestea, riscurile inserarii implanturilor anatomice sunt mai mari, iar ingrijirea acestora trebuie sa fie mai atenta decat in cazul implanturilor rotunde.

Vino la un consult pentru a alege impreuna cu medicul nostru forma si dimensiunea potrivita pentru tine. Daca prietenei tale i s-au potrivit 500 cc rotunzi, este posibil ca tu sa nu ai acelasi rezultat final. Medicul lucreaza in primul rand cu un san natural, care difera foarte mult de la femeie la femeie prin consistenta, forma si pozitie corporala.

Chilotii compresivi sunt obligatorii dupa marirea feselor prin injectare? Daca da, cat timp trebuie ei purtati?

Costumul elastic post-operator trebuie purtat permanent (zi si noapte) timp de 2 saptamani. In acest fel vom preveni aparitia edemului si vom ajuta pielea sa se aseze mai bine pe noul continut injectat. Ulterior, dupa consult, stabilesti cu medicul daca vei continua purtarea pantalonilor si ziua sau ii vei purta doar noaptea. Purtarea acestuia o perioada cat mai lunga de timp poate spori mentinerea unui rezultat natural si estetic.

Imagineaza-ti ca implantul lichid ia forma corpului dupa injectare, inducand inclusiv la palpare senzatia de fesa naturala, voluminoasa, ca cea obtinuta prin cresterea masei musculare.

Este interzisa practicarea oricarei forme de sport sau efort fizic intens timp de 6 saptamani de la interventie, indiferent ca ai pe zona costumul compresiv. Imagineaza-ti ca un corp strain se straduieste sa devina una cu tine. Nu il agita, nu il deranja pana nu il asimilezi corespunzator!

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

LEGACY MED SRL
42631589 | J40/6376/2020
Strada Gheorghe Brătianu Nr. 8, București 011413

Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.

× WhatsApp