Intrebari frecvente

Tu stii diferenta dintre toxina botulinica si acid hialuronic? De ce unele paciente cer toxina botulinica in buze?

Cea mai frecventa greseala a pacientelor este atunci cand ni se cere sa le punem toxina botulinica in buze. Nu am depistat inca de unde a inceput confuzia, dar toxina botulinica este prescurtarea denumirii toxina botulinica, o substanta care are rolul de a inhiba/diminua activitatea muschilor din zona injectata, eliminand astfel posibilitatea formarii ridurilor. Nemaiputand face miscari faciale intense, pielea se relaxeaza si ridurile sunt astfel reduse corespunzator. Se recomanda executarea unor miscari precum mirare, incruntare, zambet larg pentru a depista punctele de injectare a toxinei botulinice. Exista si paciente care doresc frozen face, ceea ce inseamna o cantitate mai mare de toxina botulinica, fata de pacientele care doresc sa isi pastreze un aspect mai natural al expresiilor. Este o substanta al carui efect, odata instalat, trece doar in timp, accelerarea eliminarii efectului sau putand fi data doar de expunerea la temperaturi ridicate (de aceea, daca un pacient doreste eliminarea efectului toxinei botulinice injectată, se recomanda expunerea la soare, dusurile fierbinti, sauna etc.)

Acidul hialuronic, in schimb, este o substanta de umplere, de volumizare, de remodelare a formelor si unghiurilor geometrice faciale. Ridurile pot fi umplute si cu acid hialuronic, dar doar in cazurile in care acestea sunt suficient de adanci, cum este si cazul santurilor nazogeniene (ridurile de zambet din lateralele buzelor). De cele mai multe ori, cu acid hialuronic se efectueaza volumizarea buzelor, reconturarea mandibulara, volumizarea pometilor, umplerea cearcanelor si, in general, procedurile ce presupun suprafete de umplere sau de crestere in volum. Cei care doresc sa isi scoata acidul hialuronic injectat, pot solicita injectarea de hialuronidaza. Acidul nu este scos, este topit, zona injectata revenind la forma naturala. Hialuronidaza nu topeste decat acidul hialuronic injectat, ea nu are efect asupra tesuturilor umane.

Bisturiu sau Seringa? Definitiv sau temporar? Exista o moda si in estetica?

Bineinteles ca femeile au rasuflat usurate in momentul in care au aparut injectarile cu acid hialuronic si toxina botulinica. Cui ii place sa fie taiata sau sa mascheze cicatrici inestetice ramase in urma procedurilor de infrumusetare chirurgicale? Exista un trend in medicina moderna de a promova proceduri minim-invazive, care sa ne agreseze cat mai putin corpul, de aceea daca o nemultumire poate fi rezolvata doar prin injectare, se va evita pe cat posibil bisturiul si rezultatele definitive pe care acesta le aduce. Doar in cazurile extreme, cand defectele ce se doresc a fi rezolvate sunt prea evidente si necesare a fi schimbari definitive, se recomanda interventiile chirurgicale cu efect ireversibil.

Exista multiple modalitati de a ingriji fata si corpul pe care medicii nostri le recomanda inainte de orice interventie minim invaziva sau chirurgicala. Totul trebuie facut cu grija fata de mostenirea pe care noi am primit-o, astfel incat frumusetea sa fie potentata cat mai mult timp. Spre exemplu, daca intervenim direct cu proceduri chirurgicale, este greu sa mai tratezi ulterior aceeasi problema prin injectare. De aceea, pasii sunt simpli: bisturiul trateaza doar ce injectia esueaza.

Cat ma tine? Daca imi injectez acid hialuronic in buze, la cat timp trebuie sa ma injectez din nou?

Nu exista o regula si fiecare organism este diferit. Sunt persoane carora organismul le consuma acidul hialuronic extrem de repede, sunt persoane carora 1 ml injectat in buze le poate rezista si 2 ani.

Ce este sigur este faptul ca rezistenta acidului hialuronic creste proportional cu numarul de injectari a aceleiasi zone. Daca la prima injectare in buze acidul hialuronic poate avea o remanenta de 2-4 luni, la a doua injectare deja remanenta creste de la 6-8 luni, urmand ca peste a 3-a injectare remanenta acidului hialuronic sa creasca. Este important sa reinjectam zona inainte ca tot acidul hialuronic sa se resoarba, pentru a putea construi treptat peste o baza de acid, o noua volumizare.

Remanenta acidului depinde foarte mult si de zona injectata: santurile nazogeniene, collier lines/ridurile orizontale de pe gat pot sa genereze o rezistenta a acidului si de minimum 1 an de zile inca de la prima injectare, mai ales daca se foloseste cantitatea necesara de acid. Similar, volumizarea pometilor sau reconturarea mandibulara, precum si corectiile cu acid hialuronic din zona nasului, pot induce o rezistenta a acidului hialuronic mult mai mare decat in cazul buzelor.

Este 1 ml suficient? Ce cantitati sunt recomandate pentru diverse proceduri? Din 3 ml imi pot face si reconturare mandibulara si buze si cercane?

Nu exista o regula generala sau o cantitate minima pentru fiecare procedura. Exista, in schimb, cantitatea potrivita pentru tine, pe care medicul, in urma unui consult, ti-o poate indica. Daca pentru o persoana 4 ml de acid hialuronic poate fi suficienta pentru reconturarea etajului inferior, pentru alta persoana aceasta cantitate poate fi insuficienta (mandibula, menton, buze). In ceea ce privește buzele, cele mai multe paciente, incep prin injectarea unui singur ml. Nimic gresit. Doar ca, uneori, 1 ml este insuficient si organismul nostru il poate consuma foarte repede la prima injectare. De cele mai multe ori, cantitatea potrivita pentru prima injectare in buze este de 1,5 ml astfel incat sa crestem si efectul si remanenta acidului introdus prin injectare. Ulterior, in functie de forma dorita pentru buze, se pot realiza injectari ulterioare cu mici cantitati, periodic. Dupa ce s-a obtinut forma dorita, este indicat sa se realizeze doar proceduri de mentinere si intretinere a rezultatului, uneori cantitati subunitare fiind suficiente. Cereti medicului nostru un plan de tratament complet, etapizat, pentru a stii exact ce cantitati, ce tipuri de substante si la ce interval vor trebui injectate pentru rezultatele optime.

Care este mai potrivit pentru tine? Implantul mamar rotund sau cel anatomic?

In ultimii ani, moda implantului mamar rotund a facut furori. Sanii rotunzi, apropiati, se vad perfect intr-un decolteu generos. Daca insa esti genul discret, prefer forma pe care deja o ai la sani si doresti doar o volumizare, alege implantul anatomic. Cu toate acestea, riscurile inserarii implanturilor anatomice sunt mai mari, iar ingrijirea acestora trebuie sa fie mai atenta decat in cazul implanturilor rotunde.

Vino la un consult pentru a alege impreuna cu medicul nostru forma si dimensiunea potrivita pentru tine. Daca prietenei tale i s-au potrivit 500 cc rotunzi, este posibil ca tu sa nu ai acelasi rezultat final. Medicul lucreaza in primul rand cu un san natural, care difera foarte mult de la femeie la femeie prin consistenta, forma si pozitie corporala.

Costumul elastic post-operator trebuie purtat permanent (zi si noapte) timp de 2 saptamani. In acest fel vom preveni aparitia edemului si vom ajuta pielea sa se aseze mai bine pe noul continut injectat. Ulterior, dupa consult, stabilesti cu medicul daca vei continua purtarea pantalonilor si ziua sau ii vei purta doar noaptea. Purtarea acestuia o perioada cat mai lunga de timp poate spori mentinerea unui rezultat natural si estetic.

Imagineaza-ti ca implantul lichid ia forma corpului dupa injectare, inducand inclusiv la palpare senzatia de fesa naturala, voluminoasa, ca cea obtinuta prin cresterea masei musculare.

Este interzisa practicarea oricarei forme de sport sau efort fizic intens timp de 6 saptamani de la interventie, indiferent ca ai pe zona costumul compresiv. Imagineaza-ti ca un corp strain se straduieste sa devina una cu tine. Nu il agita, nu il deranja pana nu il asimilezi corespunzator!

Doare?

Cea mai întâlnită întrebare pe care o primim din partea pacienților noștri este dacă procedurile estetice sunt dureroase. Practic, frica de durere este una dintre cele mai de temut motive pentru care pacienții întârzie săptămâni sau chiar ani atunci când vor să facă o intervenție estetică.

Trebuie să știi că procedurile în sine nu sunt dureroase, majoritatea realizându-se sub anestezie (injectabilă, topică sau spray cu gheață), însă emoțiile și temerile pe care le poți avea pot fi mult mai dureroase decât procedura în sine. Intervențiile se realizează cu ace foarte mici, fine, pe care abia dacă le vei simți.

După intervenție este posibil ca pacientul să resimtă un mic disconfort, însă, cel mai adesea totul depinde de organismul acestuia. Avem pacienții care, fie că au venit cu mari emoții ne-au spus „Asta e tot?” dar și pacienți care după ne-au spus că au simțit un mic disconfort pe perioada intervenției sau după. Oricum ar fi, noi te încurajăm să discuți cu medicul specialist pentru a ne asigura că totul este în ordine.

Cât rezistă?

O altă întrebare des întâlnită este cea cu privire la remanența procedurii. Vorbim despre intervenții minim invazive cu acid, toxină botulinică sau fire, iar ceea ce e cel mai important să știi este că procedurile acestea nu sunt permanente. Acidul hialuronic rezistă până la 9 luni, iar toxina botulinica aproximativ 6, în funcție de organismul pacientului. Când discutăm despre firele PDO, acestea au o remanență mai mare, de până la 12 luni, datorită proprietății lor de a forma colagen în piele.

Dacă vrei să menții rezultatele obținute, recomanadarea noastră este să vii puțin mai devreme la întreținere, pentru o completare, însă nu foarte aproape de injectarea precedentă.

Mă voi învineți?

Vânătăile sau echimozele sunt normale, după o injectare, mai ales dacă pacientul este mai sensibil, se află în perioada menstruației sau a urmat recent un tratament medicamentos. Însă nu trebuie să-ți faci griji, fiindcă micile vânătăi vor trece rapid, mai ales dacă urmezi recomandările medicului:

  • Aplică gheață pe zona injectată
  • Ia pastile de arnică înainte de procedură
  • Folosește crema cu arnică după injectare
Îmi voi pune acid și voi avea toată viața buzele pe care mi le doresc?

Știm, sună ideal să îți faci o singură dată o procedură, apoi să te bucuri de efectul ei permanent, însă, în realitate, în cazul intervențiilor minim invazive, nu este chiar așa. Acidul hialuronic este o substanță naturală, care se regăsește chiar și în organismul tău, așa că, trebuie să știi în primul rând că procedura este una sigură. Efectele lui sunt vizibile pânâ la 9 luni, însă, după aceea, acesta va fi absorbit de organism, iar tu, pentru a te bucura de același efect, va trebui să îți faci o nouă injectare. Sfatul specialiștilor este să vii puțin mai devreme la întreținere, pentru o completare, astfel încât să te bucuri de efectul mult dorit.

Este important să știi că la prima injectare este posibil ca efectul să dureze mult mai puțin, până când organismul se va obișnui cu substanța.

Ce am voie să fac și ce nu, după procedurile minim invazive?

După o intervenție minim invazivă trebuie să urmezi câteva reguli, care să te ajute să te bucuri de efectul mult dorit dar și de o remanență îndelungată. În cazul toxinei botulinice, este important ca după intervenție să eviți expunerea la soare, solar, saună, exerciții fizice complexe sau băi fierbinți. Aceste activități vor duce la o remanență mai mică a substanței, care te vor împiedica să te bucuri de efectul dorit.

În cazul acidului hialuronic (injectat la nivelul buzelor) îți recomandăm să eviți băuturile fierbinți, fumatul (dacă ești fumător și nu te poți lipsi de țigări în primele zile post injectare, îți recomandăm să alternezi țigara dintr-o parte în alta a buzelor). Totodată, în prima zi de la injectare, evită folosirea rujului sau a produselor cosmetice pe buze. Ulterior vei avea suficient timp să încerci toate culorile de ruj pe care ți le dorești.

Nu uita, hidratarea este extrem de importantă pentru o remanență îndelungată. În plus apa este un element vital, așa că hidratarea corespunzătoare îți va face bine.

toxina botulinica – elixirul tinereții?

La fel ca în cazul acidului hialuronic, toxina botulinica este o subtanță cu o remanență limitată în timp. Acesta rezistă până la 6 luni în organism, după care își va pierde proprietățile. În primele 14 zile este indicat ca pacientul să evite mersul la solar, saună sau să facă băi fierbinți.

Dacă îți dorești să menții cât mai mult efectul procedurii, noi îți recomandăm să vii periodic la întreținere, puțin mai înainte ca efectul toxinei botulinice să fie estompat.

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

LEGACY MED SRL
42631589 | J40/6376/2020
Strada Gheorghe Brătianu Nr. 8, București 011413

Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Despre noi

In fiecare zi intalnim oameni care ne creeaza o prima impresie. Inainte de educatie, maniere, arta dialogului sau o carisma aparte, fiecare ne intipareste pe retina aspectul fizic. Medicina estetica a evoluat in toata lumea, accesul la frumusete fiind mult mai facil decat in ultimii 20 de ani.

LEGACY MED SRL
42631589 | J40/6376/2020
Strada Gheorghe Brătianu Nr. 8, București 011413

Utile
Social media

Solutii minim-invazive, injectarile au luat locul interventiilor chirurgicale, definitive, incurajate mai ales dupa o anumita varsta sau in cazuri extreme.

Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2021 Legacy Med. Toate drepturile rezervate.