Rinoplastie cu deviatie de sept/simpla
Rinoplastia reprezintă intervenția chirugicala care are ca scop remodelarea și îmbunătăţirea aspectului nasului. Rinoplastia este metoda prin care se reușește atingerea anumitor obiective estetice, având rolul de a reface un nas traumatizat și de a crea un aspect întinerit (spre exemplu, un vârf de nas căzut). Se poate asocia cu operația de corecție de deviație de sept (septoplastie) pentru a îmbunătăți respirația.
Procedura depinde de defectele care se doresc a fi corectate şi durează, in medie, o oră si este realizata sub anestezie generala. Datorită inovațiilor din domeniul esteticii, în rinoplastia modernă există două mari abordări ale rinoplastiei: intervenția deschisă şi închisă.
În cazul metodei deschise, se permite vizualizarea structurii nazale şi diagnosticarea obstrucţiilor sau deficienţelor. Incizia este ascunsă în zona cea mai subţire dintre nări. Postoperator, aceasta va fi insesizabilă.
În cazul intervenției de tip închis, se practică o incizie marginală în interiorul nasului. Metoda se potriveşte pacienţilor care doresc o transfomare a vârfului şi zonei mijlocii a nasului. În ambele cazuri, ţesutul existent este înlăturat, adăugat sau repoziţionat. Operaţia se încheie cu suturi fine, iar ţesutul din jurul nasului va fi imobilizat pentru a proteja noua formă.